weblap készités

Linkek

Weblap készítés ingyen ..

1899.11.30. 00:00 - wl

Címkék: weboldal ingyen weblap keszites

Ma a számítógépek és az internet világában már nem csak a cégek engedhetik meg maguknak azt az extrát hogy saját weboldaluk legyen..
Ma aki egy kicsit kreatív annak a  weblap készítés pár óra időráfordítással könnyedén és akár saját kezűleg megvalósítható. Az internet terjedésének köszönhetően rengeteg ingyenes weblap készítéssel foglakozó weboldalt találhatunk, melyek közül egyre nehezebb választani..

Mire érdemes figyelni weblap készítésnél ?

Az ingyenes weboldal szolgáltatok között nagy a verseny, ez elsőre lehet hogy furcsán hangzik mért is versenyeznének ha úgyis ingyen van.. Pedig óriási a verseny folyik, fontos a szolgáltatóknak az ügyfelek megnyerése mert a legtöbb ingyenes weblap készítéssel foglalkozó cég az oldalainkon reklámokat helyez el és ebből profitál. Ezért mielőtt véglegesen eldötjük melyik ingyenes weblap szolgáltatót válaszuk tájékozódjunk mennyi és milyen formátumú reklámot helyeznek el az oldalon és ha későbbiek folyamán szeretnénk kérni a reklámmentességet mennyibe fog kerülni. Továbbá tájékozódjunk a weboldalon igénybe vehető szolgáltatásokról, és a Web tárhely méretéről mert ha a weblap készítés folyamán videókat vagy nagyfelbontású képeket is szeretnénk elhelyezni fontos hogy mimnél nagyobb legyen a tárterület és engedélyezet legyen a videó fájlok tárolása és futatása a szerveren. Nézzük át a szolgáltatásokat mert egyes szolgáltatók jóval többet adnak van ahol indíthatunk fórumot, blogot vagy szavazást is weboldalunkon.

weblap készitése

Ami talán a legfontosabb léteznek olyan szolgáltatók akik segítséget nyújtanak  az oldalunk elkészítéséhez, lépésről lépésre segítséget kapunk az oldal elkészítésénél és az oldalunk kinézettét egy pillanat alatt online megváltoztathatjuk a különböző websablonok használatával ezek a cégek nagyobb eséllyel indulnak a hagyományos ingyenes Web szolgáltatokkal szemben ahova csak egy előre elkészítet weboldalt tudunk feltölteni és ez online nem szerkeszthető.

A weblap készítés az ingyenes websablonoknak köszönhetően egyre könnyebb feladat és tényleg egy két órán belül egy minőségi weboldal tulajdonosai lehetünk ingyen. Viszont ezek az ingyenes oldalak nem teljes értékű weboldalak mivel nincs elsődleges domain nevük. De ha ismerté vált az oldal és szükségét érezzük bár mikor pár ezer forint ráfordítással igényelhetünk saját domaint. Igaz ez  a weboldalunk címének megváltozásával jár és a saját domain-ek éves fenntartási díja is van, de megéri regisztrálni mert olyan szolgáltatásokat is kihasználhatunk amit az ingyenes weblap készítésnél nem. De meg tehetjük azt is hogy miután elkészítettük a  weboldalunkat az ingyenes szolgáltatónál az igénybe vehető segítségek kihasználásával azonnal át regisztráljuk saját domainre és a továbbiakban csak a saját címet használjuk mellyel a legtöbb esetben továbbra is igénybe tudjuk venni az ingyenes Web szerkesztő felületet is mely nagy segítség lesz a weboldalunk szerkesztéséhez.

A weblap népszerűsítése

Ha túl vagyunk a weblap készítésen örömmel gyönyörködhetünk remekművünkbe de ez üzletileg mit sem ér ha senki nem ismeri és nem látogatja a weboldalunkat. Ezért első lépésként küldjük el ismerőseinknek üzleti partnereinknek a weboldalunk címét emailben és kérjük meg őket szépen ha tetszik amit az oldalon láttak továbbítsák ők is pár barátjuknak a hírt hogy uj weblapot készítettünk. Így szerezhetünk jó pár látogatott de ahhoz hogy egy weboldal népszerű legyen kevés, tehát folytassuk a népszerűsítést, közöljük mimnél több emberrel az új weblapúnk címét. Ha még nem tetűk helyezünk el az oldalon valamilyen látogatottság számláló statisztikát, ezzel könnyedén nyomon követhetjük majd az oldal látogatottságának növekedését.

Jó módszer az apróhirdetések feladása is, az apróhirdetésekkel ugrásszerűen megnövekedhet az oldalunk látogatottsága de sajnos ennek a módszernek az a hátránya ha lejárnak a hirdetéseink megapad a látogatottság. A hirdetéseket mimnél több apróhirdető oldalra adjuk fel és mimnél hosszabb időre és amíg nincs elég látogatónk a hirdetési műveletet ismételjük meg az összes apró oldalon két három hetente.

Ha már látjuk hogy szivárognak a látogatok érdemes a weblap készítést egy hírlevél rendszert teleppiésével folytatni, (a legtöbb ingyenes weboldal szolgáltatónál ez ingyenes funkció) Itt majd tudnak regisztrálni a látogatóink az email címük megadásával, ez nagyon hasznos módszer a látogatok vissza csábítására mert időközönként elküldhetjük a részükre az aktuális akcióink árlistáját s.t.b.

De itt még ne hagyjuk abba a weblap népszerűsítést a legfontosabb művelet még hátra van, a weblap készítésnél legfontosabb a népszerűsítés. Az interneten léteznek különböző linktárak melyekkel szintén látogatókat szerezhetünk a weblapunkra, rengeteg ilyen oldalt találunk az interneten (csak írjuk be a keresőbe linkgyűjtemény, linktár, linkelés, s.t.b.) Nézzük át az összest és mindegyikre ajánljuk az új oldalunkat csak arra ügyeljünk hogy mindig a megfelelő kategóriába küldjük a weblapunkat így nagyobb eséllyel elfogadják majd. Egy linktáron belül akár több megfelelő kategóriát is találhatunk így érdemes mindenhova beküldeni. Igaz léteznek olyan oldalak is ahol egyből automatikusan felveszik a link ajánlásunkat de ezek nem annyira hatékonyak, törekedjünk arra hogy mimnél több olyan oldalra vegyék fel a weblapot amely nem az automata link elfogadás kategóriába tartozik mert ezek az oldalak sokkal több látogatókat eredményeznek majd (pl.: a lap.hu oldalak). A weblap készítésnél a linktárak nagy előnye az ha egyszer bekerültünk az oldalunka akkor elvileg örökre bent marad a weboldal címe nem úgy mint az apróhirdetésnél.

Ha ezzel kész vagyunk még megtehetjük azt hogy beküldjük a keresőknek a weblapunk címét ez is hatásos népszerűsítés. És soha ne feledkezünk meg a weboldalunk folyamatos frissítéséről és a tartalmának bővítéséről így mindig örömmel térnek majd vissza a látogatóink mert láthatják, hogy mindig valami olyan új dolog kerül az oldalra ami esetlegesen érdekes a számukra.

Sok sikert  a weblap készítéshez..


 

google